Ved at investere i ældre antikke lamper kan du faktisk opnå en del fordele, idet du både får ordnet sin belysning på en tilfredsstilende måde, men samtidigt får du også placeret unikke og ret sjældne kunstgenstande i sit hjem, og de giver tillige boligen et tiltrængt løft rent stilmæssigt, som du og gæsterne kan beundre i årene fremover.

Den sidste fordel er også værd at tage med, idet du faktisk kan opnå en god forrentning ved investeringen ved at købe antikke lamper til flere tusinde krondf, da den slags unikke og sjældne lamper generelt stiger i pris hvert eneste år.

Det er svært at opnå en god forrentning hos både banker samt indenfor investeringer i aktier og obligationer, så derfor kan investeringen i sjældne møbler og lamper være en fornuftig beslutning.

Ved at finde en passende lampe til sin bolig, kan du altså nyde godt af mange fordele, og den eneste ulempe er derfor, at antikke lamper kan være lidt krævende for din likviditet.

Typer af lamper

Du opdeler normalt lamper efter, hvordan disse monteres og placeres, og de kan jo enten hænge, placeres på gulve eller borde, eller de kan monteres på en væg. Det giver i alt disse 4 overordnede kategorier:

  1. Pendler (hænger ned fra loftet).
  2. Standerlamper (står på gulvet).
  3. Bordlamper
  4. Væglamper

Der findes så mange forskellige producenter af lamper, og du kan anvende mange typer materialer såsom plast, stål, glas samt keramik og i mange forskellige typer designs og farver.

En lampedesigner kan derfor frit lade sin fantasi blomstre, og det har også i den danske guldalderperiode skabt en masse kendte danske designere, der har opnået international anerkendelse. De mest kendte danske lampedesignere er:

  • Louis Poulsen
  • Verner Panton
  • Arne Jacobsen
  • Poul Henningsen

Find sjældne lamper online

Da de kendte klassiske lamper ikke længere fremstilles, så har dette skabt en efterspørgsel på de eksisterende lamper, der endnu findes i god stand, og dette fører til konstant stigende priser.

Det bliver mere og mere svært at finde brugte antikke lamper i antikvitetsforretninger, på loppemarkeder, på auktioner samt i avisannoncerne, så i dag er det bedste sted at finde antikke lamper online hos Lauritz.com, der jo er et online auktionshus med speciale i handel med brugte og sjældne genstande især møbler og lamper.