Giv hjemmet retro stil med AJ produkter

AJ produkter er en fællesbetegnelse for alle de varer, som Danmarks mest kendte møbeldesigner Arne Jacobsen har skabt gennem tiden, og hans møbler og lamper er mere populære end nogensinde før. Arne Jacobsen skabte for knap 100 år siden sin egen unikke stilart, der på kort tid blev anerkendt for sin detaljerigdom og tidløse stil, der også gør hans produkter aktuelle i dag, og da der ikke længere produceres mange AJ produkter, så stiger disse klassiske AJ produkter i pris hvert år, hvilket samtidigt gør dem til en fornuftig investering.

Hvorfor er AJ produkter så unikke?

Midt i det 20. århundrede var det Danmarks guldalder med hensyn til dansk møbeldesign, og de mest kendte designere var Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Poul Henningsen, Louis Poulsen, Hans Wegner samt mange andre, og Arne Jacobsen er nok den mest kendte af disse, og han samarbejdede også med mange af sine kendte kollegaer. Arne Jacobsen tog sin akademiske uddannelse på Kunstakademiets Arkitektskole, og han skabte efter få år sin helt egen stilretning med hensyn til udformning og design af både store og små detaljer, der i et projekt kunne skabe en helstøbt helhed, hvilket især ses på hans store værker som:

  • Bellavista i Klampenborg.
  • SAS hotellet i København.
  • Aarhus Rådhus.

Arne Jacobsen var nemlig dygtig til at fortolke funktionalismen med dens stive geometriske linjer og hvide flader, selvom han dog modificerede stilarten til sin egen personlige smag, hvor strengheden i designet blev brudt af en rund organisk form, hvilket man tydeligt ser i hans berømte lænestole Ægget og Svanen. Alle hans AJ produkter bærer hans karakteristiske præg, hvor det hele går op i en højere enhed, hvor der er lagt ildhu i alle detaljerne, således der både er tænkt på kvalitet og siddekomfort men også på udformning og design.

AJ produkter er derfor stadig højaktuelle i dag endda over hele verden og mere end 50 år efter, de blev formgivet, og det vidner jo om en stor sand mester på området for møbeldesign. De fleste kender nok også hans spisebordsstole som Myren samt 7’eren, men han skabte en lang række af møbler og lamper af enhver art i sin egen unikke stilart, og ved at kombinere AJ produkter i sit hjem kan man nemt skabe en indbydende og stilfuld atmosfære.

Find sjældne møbler på auktionerne

Det kan tage lang tid at finde frem til de AJ produkter, man har i tankerne, da man jo må holde øje med brugtmarkedet i form af den blå avis, loppemarkeder samt auktioner. Der fremstilles ikke længere mange AJ produkter, så derfor er der en stor international efterspørgsel efter disse, og det bedste sted i dag at finde AJ produkter er på online auktionshuset Lauritz.com, der jo netop har specialiseret sig i at have en online hjemmeside, hvor kunderne kan byde på produkterne og derefter afhente varen i deres auktionshus. Her kan man undertiden også være heldig at finde nogle mere sjældne AJ produkter som for eksempel Gryden, Dråben, Giraffen og Oksen, og man kan altid se nyttige oplysninger om varen samt et anslået prisniveau ud fra tidligere bud på samme vare.