Rustikke møbler af genbrugstræ

Elegante møbler af genbrugstræ

Møbler fremstillet af genbrugstræ er blevet en stor trend. Har du nogensinde set en pallesofa eller en trallebænk? Disse møbler af fremstillet af genbrugstræ, men er samtidig nogle yderst elegante og bedst af alt billige møbler. Møblerne fremstilles af materialer der har været anvendt på byggepladser og står tilsat skulle smides ud. Hvorfor ikke udnytte og genbruge træet så det kan anvendes til møbler? De fleste kender til pallemøbler, som har været brugt i adskillige år.

Derfor er genbrugsmøbler populære

Genbrugsmøbler er meget unikke, da der ikke vil være ét møbel, som er ens. Dette gør møbler af genbrugstræ helt specielle fremfor at købe møbler hos en møbelforhandler, der har masseproduktion på lageret. Derudover så fremstilles genbrugsmøbler solgt i Danmark som oftest af materialer fra danske byggepladser. Derfor er du også med til at gøre den danske byggeindustri mere grøn, når du køber et møbel. Det er ikke kun bæredygtigheden, der sælger når du skal anskaffe dig et møbel af genbrugstræ. Genbrugstræ er ofte også blevet hærdet i forbindelse med udendørsbrug i adskillige år. Derfor kræver møbler af genbrugstræ ofte ingen vedligeholdelse.

Ofte brugte genbrugsmaterialer

  • Paller
  • Traller
  • Kabeltromler
  • Planker

Pallemøbler er det mest anerkendte materiale til genbrugsmøbler. Det er et alsidigt materiale, som kan anvendes til sofaer samt vinreoler og knagerækker. Det er nemt at lave møblerne selv og kan males i adskillige farver, hvis den originale gule nuance ikke appelerer.

Trallebænke er begyndt at vinde markedsandele indenfor brugen af genbrugsmøbler. De kan anvendes indendørs som f.eks. skrivebord, spisebord og bænke. De kan også anvendes udendørs som havemøbler enten til din bålplads eller som bord og bænkesæt. Hvis du har anskaffet dig en trallebænk kan du f.eks. flytte den udenfor på terrassen henover sommeren, hvis du mangler en bænk til din morgenkaffe.

Kabeltromle møbler er derimod et mindre kendt genbrugsmateriale. Det er ikke et ligeså alsidigt møbel da det er rundt og der ikke er meget træ at arbejde med. Derfor er det begrænset, hvilke møbler der kan fremstilles af dem. Dog er møblerne yderst elegante. De mest anvendte møbler af kabeltromler er spiseborde, sofaborde og hylder.

Genbrugsplanker er også et meget anvendt møbel til blandt andet plankeborde. Plankeborde er et yderst rustikt møbel, som kan sammensættes med adskillige former interiør alt efter, hvor råt et udtryk man ønsker. Der findes forskellige former for plankeborde. Nogle er lavet af egetræ andre af asketræ eller nåletræ. Men der findes også plankeborde, som er fremstillet af stilladsplanker fra danske byggepladser. Plankeborde af stilladsplanker er et yderst rustikt møbel, som først er begyndt at blive kendt, men ikke gør det mindre attraktivt.