Sengen – det uundværlige møbel

Søvn er noget af det vigtigste for, at vi mennesker kan fungere. Vi har brug for at restituere, og for at vi kan gøre det, har vi brug for at ligge rigtigt hver nat i en god seng, som giver os den rette støtte.

God komfort er nøgleordet

Hvis du skal have en god seng, er det ikke noget, du bare køber på et splitsekund. Det kræver tid og grundig undersøgelse, hvis du skal finde den helt rigtige seng. Husk derfor altid at prioritere tiden til det og ikke nødvendigvis købe den første og den bedste. Forhør dig eventuelt også hos en ekspert på området i den butik, hvor du handler.

For der er ingen tvivl om, at den tid, du tager dig, når du vælger seng, er godt givet ud. Du skal ikke undervurdere, hvor vigtigt det er, at du ligger rigtigt om natten, og din krop vil takke dig for, at den bliver prioriteret.

Lyt til din krop

Det har stor betydning, når du skal vælge seng, hvor høj du er, og hvad du vejer. Det er derfor vigtigt, at være opmærksom på, hvad der passer til netop din kropstype. Men det vigtigste er, at du har følelsen af, at du ligger rigtigt.

Hvis du deler seng med en partner, er det desuden vigtigt at være opmærksom på, om I skal have forskellige hårdheder i jeres side af sengen. Der er nemlig stor forskel på, om du føler, du ligger godt på en blød, medium eller fast madras.

Sengen skal være en prioritering

Tænk engang over, hvor mange timer i døgnet, du bruger på at hvile og sove i din seng. Når så mange timer bliver brugt ét sted, skylder du så ikke din krop at have en god og behagelig seng? Sengen er ikke kun et praktisk møbel. Den kan også laves til et designmøbel, som giver et helt bestemt udtryk i dit soveværelse, men det kommer helt an på, hvilke farver og materialer du vælger til din seng. Det kan være, du vælger at pynte den med en flot sengegavl, eller måske stiller du et par fine, små sengeborde ved siden af. Der er mange muligheder for at gøre sengen indbydende og flot at se på, fremfor at den står og ser kedelig ud.