Vil du gerne have ryddet op i haven eller åbne op, så du får mere sol ind på terrassen eller i dit yndlingshjørne i haven? Der findes ingen regler for, hvornår du må fælde træer i haven eller ej. Du må gerne fælde alt selv. Men hvorfor så få en professionel til det?

Det er godt at få en professionel til at fælde træer i haven, da mange hvert år kommer ud for ulykker i forbindelse med træfældning, fordi de ikke har haft styr på sikkerheden. Det kræver ekspertise og viden at fælde store træer i haven, hvis ulykker skal undgås. Derfor er professionel hjælp et fornuftigt valg.

Hvorfor betale for professionel træfældning?

Hvis ikke du før har prøvet at fælde et træ i haven, er det alene grund nok til at få en fagmand sat på sagen. For det sikrer, at du ikke saver ind i dig selv eller andre, eller at træet vælter over i dit eget eller naboens hus.

Når du lader en professionel om at gøre det, får du ikke kun en til at gøre det, som har stor ekspertise på området. Du sikrer også, at du er forsikret, da professionelle firmaer har forsikringer til at dække skader ved træfældning – skader, som sjældent sker.

Derudover har du også mulighed for at tilkøbe opskæring af træet, så du ikke skal stå med opgaven selv efterfølgende. Det kan du bruge til at omdanne det til flis til haven eller som brænde til brændeovnen.

Der er derfor mange fordele forbundet med at betale for professionel træfældning.

Hvordan fælder du et træ?

Hvis du nu alligevel gerne vil kaste dig ud i det selv, er der nogle ting, du på forhånd skal sætte dig ind i og forberede dig på.

Som det første skal du beregne højden på træet, så du ikke ødelægger hverken hus eller bil. Sørg for at få hjælp fra andre, så de kan hjælpe til med at sørge for, at træet vælter i den rigtige retning.

Du må ikke bare save lige igennem stammen, for så går det galt. Du skal først lave et forhug i den side, du gerne vil have træet til at vælte til. Når du har lavet det, saver du fra den modsatte side, indtil der mangler nogle centimeter. Det burde gøre dig i stand til skubbe træet i den rigtige retning.

Hvis det er et stort træ, skal du dog topkappe det først, hvilket ikke er nemt uden professionel hjælp. For det kræver, du kravler op og skærer det ned, hvilket både er besværligt og farligt.