vinduepudser

Forfatter: Michael Brønnum Thelle

Vi kender allesammen problemet med beskidte vinduer – og uden tvivl også til den dårlige samvittighed, der hele tiden er der, når vinduerne er blevet forsømt for længe. Og så passer det jo altid med, at når der endelig er luft i kalenderen til at klaret vinduer, så vælter det ned udenfor. Og det er trods alt de færreste, der kaster sig ud i det projekt, hvis de samtidig skal drukne i regn. Det skulle da lige være en erfaren vinduespudser, som Markus fra firmaet HomeBob. Her får du hans bedste tips til at pudse vinduer.

Hvilket udstyr bruger eksperterne til at pudse vinduer?

Skal vinduerne pudses ordentligt er det vigtigt, at du mestrer teknikken. Desuden har du brug for det helt rigtige udstyr og en god sæbeblanding, som kan komme snavset på ruderne til livs.

Det vigtigste udstyr for en vinduespudser er en god indsæberbørste med microfiberovertræk, så vinduerne kan sæbes godt ind og snavset blive skrubbet. Når det er gjort, er det nødvendigt med en god skraber lavet med naturgummi, så den kan hæfte fast på overfladen. Sidst, men ikke mindst, skal du selvfølgelig også sørge for en spand til din sæbeblanding samt en god klud til at tørre efter med. Sørg altid for at bruge klude, der har været vasket, så de ikke efterlader fnug på ruden.

Den optimale sæbeblanding til at pudse vinduer får du ved at blande 5 liter lunkent vand, 1 teskefuld opvaskemiddel og 1 deciliter husholdningseddike.

Markus nævner, at der også findes vinduespudserrobotter, som kan sættes på ruden og gøre arbejdet for dig. Det kan måske give mening, hvis du har få og store vinduer, men er dog i de fleste tilfælde alligevel ikke den store hjælp, da du er nødt til at flytte den fra vindue til vindue.

Hvordan pudser man vinduer?

Første trin, når du skal pudse vinduer er at sæbe ruderne ind i sæbeblandingen med din indsæber. Derefter skraber du efter oppefra og ned i en glidende bevægelse fra side til side i overlappende baner på tværs af vinduerne. Når det er gjort, skal du tørre efter med kluden, så du undgår sæberester langs kanterne.

Bor du i et-plansvilla vil du som regel kunne klare vinduerne ved at stå på jorden eller vha. en lille trappestige. Har du 1. sal eller vinduer, der er svært tilgængelige anbefaler Markus at bruge stige, en forlængerstang – eller at tage vinduerne ”indefra”, hvis de kan vendes og/eller nås på den måde. Generelt frarådes det for private såvel som professionelle at klatre op på udhæng, tag på udestue eller lignende – så vigtige er det heller ikke med rene vinduer! Sørg altid for, at der er styr på sikkerheden.

Hvornår kan man pudse vinduer?

Du kan pudse vinduer hele året – i alt slags vejr. Det kræver bare den rigtige påklædning hvad angår tøj, og så kan det være nødvendigt at krydre sæbeblandingen lidt afhængig af vejret. Skal du pudse vinduer om vinteren/i frostvejr er det vigtigt at blande lidt husholdningssprit i blandingen, så vandet på ruden ikke fryser til is før du får pudset den.

De fleste vil have behov for vinduespudsning hver 2. eller 3. måned, da vinduerne på den tid typisk, når at blive beskidte afhængig af, hvad vind og vejr udsætter dem for. Har du børn eller husdyr, kan disse også medvirke til, at vinduerne er mere beskidte. Det samme gælder, hvis du ryger indendørs.

Få hjælp til at pudse vinduerne

Orker du ikke selv at pudse vinduer – hvis du f.eks. har rigtigt mange vinduer – eller mangler du tid og kræfter til det, så er der heldigvis hjælp at hente. I de store byer er det som regel muligt at finde mange dygtige vinduespudsere med mange års erfaring.

I Storkøbenhavn & Nordsjælland er Markus og hans kollegaer hos HomeBob blandt de allerbedste. De har specialiseret sig i huse, rækkehus og lignende og giver kvalitet på det udførte arbejde og kører med smarte faste aftaler, så vinduerne kan blive pudset med fast interval året rundt – alt sammen uden binding.

Der findes naturligvis mange andre vinduespudsere, som alle gør tingene på deres måde. Mange kan give dig et tilbud ved at tage forbi dit hus og kigge på opgaven, mens flere og flere firmaer gør tingene digitalt, hvor du kan få en pris på deres hjemmeside ved at svare på nogle spørgsmål om dit hus og dine vinduer. Sidstnævnte er oftest hurtigst, da du ikke skal vente på (og måske betale ekstra for), at vinduespudseren har tid til at kigge forbi.

Der er mange fordele ved at få andre til at stå for vinduespudsning i dit hjem. Du slipper for en masse bøvl, og du vil altid være sikret et flot resultat. Så kan du i stedet nyde synet af rene vinduer og bruge tiden på andre og sjovere ting. Spil bold med ungerne i haven, tag familien med i skoven eller nyd roen med et glas rosé på terrassen.

Uanset om du kaster dig over opgaven selv – eller får hjælp fra professionelle, så håber vi, at du fandt denne guide nyttig.