Har du en træstub i haven, som du er træt af? Men er du ikke helt sikker på, hvordan du skal fjerne den? En træstub fjernes uden tvivl hurtigst og nemmest med en stubfræser. Men, der findes også en anden metode, som gavner din have.

Fjern træstubben med stubfræsning

Den hurtigste måde at fjerne en træstub på er med stubfræsning og rodfræsning. Med hjælp fra en stubfræser bliver den øverste del af træstubben fræset. Normalt fræser man cirka 30 centimeter ned, så der kan anlægges en græsplæne der, hvor din træstub lige nu står.

Du kan få stubfræsere i forskellige størrelser afhængigt af, hvor stor din træstub er. Men de fungerer alle på samme måde og har en rund klinge med skarpe savklinger, som roterer hurtigt rundt.

Du kan selv leje en stubfræser, ligesom du kan få en professionel havemand til at gøre det for dig. Hvad du gør, afhænger naturligvis af dit budget.

Fjern træstubben med plastik

Det lyder måske lidt mærkeligt. Men det kan du faktisk gøre. Det kræver lidt mere arbejde og også lidt mere af din tid. Til gengæld er det ret effektivt og billigt.

Fjern jorden rundt om stuben og skær cirka stubben af 10 centimeter under terræn med en sav eller motorsav. Fjern så meget jord, at det ikke er nogen hindring af skære stubben over. Pak herefter træstubben ind i sort plastik og læg jord ovenpå, så plastikken omslutter stubben helt og aldeles. Ved at gøre det, kommer der ingen rodskud, og stubben vil rådne væk på 1-3 år. Så hvis du har tålmodighed, er dette løsningen for dig.