Eksklusiv stil med Hans J. Wegner design

De fleste har set møbler i Hans J. Wegner design måske endda uden at tænke over det, for Hans J. Wegner har gennem en lang årrække skabt en masse kendte møbler, der er solgt overalt i Danmark og resten af verden. I dag er der international efterspørgsel på hans originale og ældre produkter, der jo er kendetegnet ved et solidt håndværk i en eksklusiv flot stil i et tidløst design. Ved at købe møbler i et flot Hans J. Wegner design får man opbygget en stilretning i sit hjem, der både virker indbydende og eksklusivt, da hans møbler udstråler fornem elegance i kvalitetsmaterialer og er behagelige at anvende.

Designeren og arkitekten Wegner

Hans J. Wegner er i dag verdensberømt for sine mange stole, lænestole, borde og sofaer, og han har sikkert lært at arbejde med træ og præcision på sin fars skomagerværksted, da de her fremstillede sko efter mål og af høj kvalitet. Her lærte Hans J. Wegner at anvende værktøj og materialer, og senere blev han udlært indenfor møbeldesign på Kunsthåndværkerskolen. I sin karriere arbejdede han sammen med andre kendte danske møbelarkitekter som:

 • Arne Jacobsen.

 • Børge Mogensen.
 • Johannes Hansen.

Man fik især øjnene op for hans talenter, da han som ansat i Arne Jacobsens tegnestue fik til opgave at tegne møblerne til rådhuset i Aarhus. Senere oprette han sin egen tegnestue, hvor han især skabte møbler til salg gennem FDB-kæden, der jo solgte møbler til den brede befolkning i Danmark i en solid kvalitet og til en fornuftig pris. Hans J. Wegner design fik et langt samarbejde med møbelsnedkeren Johannes Hansen, da dette makkerskab fungerede perfekt. Hans J. Wegner tegnede møblerne, mens Johannes Hansen producerede dem. De fik især succes med et flot og ergonomisk design, der tog meget hensyn til den menneskelige ergonomi. I hans design var det et mål at give brugeren en komfortabel oplevelse med stor bevægelsesfrihed.

Kendte Wegner møbler

Hans J. Wegner er i dag især kendt for disse møbler:

 • Kontordrejestolen.
 • Den Runde Stol (The Chair).
 • Påfuglestolen.
 • Y-stolen.
 • Flaglinestolen.
 • Bamsestolen.
 • Jakkens Hvile.
 • Pøllestolen.

Hvis man i dag gerne vil udsmykke sit hjem med møbler i Hans J. Wegner design, så bliver man nok nødt til at tjekke brugtmarkedet, og man må regne med rimeligt høje priser på grund af et lille udbud men en stor efterspørgsel overalt i verden. Det bedste sted at finde møbler i Hans J. Wegner design er hos auktionshuset Lauritz.com, da der her findes et rimeligt udvalg, og man kan også læse om vurderingspriser og om lignende varer. Alle hans værker er kendetegnet ved et unikt design, der kan pynte i alle private hjem og skabe en selvsikker og eksklusiv stilretning, og faktisk kan det godt betale sig at investere i møbler af Hans J. Wegner, da de jo stiger i pris med årene, og samtidigt er de jo yderst anvendelige i dagligdagen som et praktisk kunsthåndværk.