Moderne stil og farver til møblerne

Vi kender alle til de hyppige skift af stil og farver hvad angår tøj og mode, og faktisk gælder det tilsvarende for møbelbranchen, da møbler på same måde har sin egen stil, og moden skifter konstant. Her kan man få en oversigt og trends for stil og farver for moderne møbler, således man kan kende til den moderne stil, hvis man står overfor skift af møbler til sit hjem.

Retro stilen er tilbage

I møbelbranchen har man de seneste par år erfaret, at den gode gamle retro stil er tilbage, hvilket kommer til udtryk for både møbler og dertilhørende tekstiler. Alle kender til at moden svinger, og derfor vil gamle stilarter efter en årrække blive moderne igen, og retro stilen i perioden fra 1960-1980 er nu moderne igen. Retro er især karakteriseret ved brugen af smukke farver og mønstre, så derfor er det nu et godt tidspunkt at rydde op på loftet, hvis man tilfældigvis har gemt ting fra denne periode. Vi lever jo i et samfund, hvor vi kasserer ting, når vi er færdige med dem, så derfor vil der nok være et yderst begrænset lager af retro ting på folks lofter, men de enkelte heldige kan nu finde tingene frem og glædes ved dem.

Sådan vælger man sin egen stilretning med farver

Hvis man altid skal have det nyeste tøj, møbler og bil for at følge moden, så skal man have en rigtig god økonomi, hvilket de færreste har, men heldigvis kan man for mindre beløb indrette sit hjem i en moderne stil. Man kan nemlig finde billige retro møbler på loppemarkeder og i genbrugsbutikker, hvis man ikke lige har et stort loft, der bugner med møbler og andre retro sager. Især den nye generation af unge mennesker har ikke mange penge at starte med, så både lavtlønnede og studerende kan alligevel skabe et moderne hjem ved hjælp af retro sager og retro møbler, man har anskaffet for små beløb og shinet op i friske tidssvarende farver, så de perfekt passer ind i hjemmets nuværende stil. I 1970’erne var det især populært med kreative og farverige geometriske mønstre, og de er nu moderne igen, hvor de kan friske op på alle typer hjem. Dengang var der fest og glade farver alle vegne, og farverne er nu igen populære og hovedsageligt farverne:

  • Brun.
  • Blå.
  • Grøn.
  • Gul.
  • Lilla.
  • Orange.

Pastelfarver er også meget populære såsom:

  • Lyserød.
  • Mintgrøn.
  • Lyseblå.

Man kan sagtens blande pastelfarverne på kryds og tværs med retrostilens tunge brune farver og med de smukke geometriske mønstre, så der er muligheder nok at vælge imellem, således man kan skabe en personlig retro stil.