Rss

  • google

Tivoli Audio og Henry Kloss – godt design, god lyd.

Du har set dem før, det er jeg sikker på, Tivoli Audios berømte radioer. Måske i et køkken, måske på et badeværelse eller måske i et modemagasin. Tivoli Audio evner nemlig noget så sjældent som at kombinere fantastisk design med fantastisk lyd.

Designer for Tivoli Audio

Henry Kloss.

Bag om Tivoli Audio.

Nogle gange, når to mennesker arbejder sammen, så fungerer det bare. Den der følelse af at det her, det bliver godt og med det her kan vi erobre verden, netop den følelse må Tom Devesto og Henry Kloss have haft sammen.

Henry Kloss (1929-2002) var en passioneret A/V-udvikler og iværksætter, der startede sit første firma på sit kollegieværelse, mens han studerede på MIT (Massachusetts Institute of Technology). Efter at have grundlagt et par mindre virksomheder i 50’erne startede Henry Kloss i 1967 The Advent Corporation, hvor han bl.a. forbedrede teknologien bag kassettebånd så meget at de blev betegnet som hifi, fremfor bare et optagemedie til diktafoner. Hos The Advent Corporation mødte Henry Kloss Tom Devesto, som han tog med videre til sit næste projekt Cambridge Soundworks (grundlagt 1988), som i dag producerer seriøse højkvalitets A/V-produkter.

Da Tom Devesto forlader Cambridge Soundworks for at starte Tivoli Audio op er Henry Kloss egentlig gået på pension. Den gamle cirkushest lugter dog savsmuld og i dag bærer en stor del af Tivoli Audios produkter også Henry Kloss’ navn.

Tivoli Audio Model One – radioen til dit køkken.

Model One var den første radio som Tivoli Audio sendte på markedet og er selve personificeringen af Tivoli Audios vision om at skabe et højkvalitets audioprodukt til en rimelig pris. Samtidig skal produktet være så simpelt og brugervenligt som muligt, så her finder du altså ikke nogen knapper til justering af bas og diskant.

Model One er simpelt udført. Et trækabinet med en monohøjtaler, en tænd/sluk-knap, en volume-knap og en frekvensvælger – så simpelt kan det gøres. Bagefter opdager man så de mere tekniske detaljer, der går ind og kompletterer det simple design af Tivoli Audio Model One. Under radioen sidder en separat bashøjtaler, der sørger for den dybde i lyden, som alt for mange små radioer simpelthen ikke evner at skabe. Samtidig følger der nogle små gummidutter med i kassen, som du skal montere under radioen, så baslyden kommer ud i rummet og ikke forsvinder ned i dit køkkenbord. Bagpå radioen sidder også en AUX-indgang, så du kan tilslutte din smartphone eller MP3-afspiller med et minijack-kabel til Model One.

Tivoli Audio Model One køkkenradio

Køb Model One her!

Model One er klassisk, unik og så sofistikeret at selv Elle Decoration har været nødt til at tage et lidt nørdet hifi-produkt med i et af deres magasiner (set i tysk Elle Decoration nr. 1/2012).

Tivoli Audio Pal – radioen til dit badeværelse.

Hvad enten du skal bruge en radio til badeværelset, hobbyrummet eller skovturen, så løser Tivoli Audio model PAL opgaven for dig. Igen har vi at gøre med en radio, der både i design og brugervenlighed er simpel. En tænd/sluk-knap, en volume-knap og en frekvensvælger er de eneste tekniske elementer på radioen, der ovenikøbet har et indbygget NiMH-batteri, så du kan lade den op og herefter høre radio i op til 20 timer. Samtidig er Tivoli Audio PAL vejrbestandig, så du kan bruge den på badeværelset eller i tilfælde af regn på skovturen.

Tivoli Audio PAL radio til badeværelset

Køb Tivoli Audio Pal her!

Tivoli Audio Music System – radioen til din stue.

Vi mænd er glade for vores gulvhøjtalere, som samtidig har dannet grundlag for mange skænderier, når par flytter sammen. Vil du af med hans gulvhøjtalere uden at starte 3. verdenskrig derhjemme, så giv ham et Tivoli Audio Music System. Anlægget er lydmæssigt i en liga for sig, hvad angår minianlæg og kan i kraft af sin størrelse placeres diskret, men hvorfor gemme godt design?

Tivoli Audio Music System spiller både radio og CD og med sine små men kraftfulde 3″ højtalere og en indbygget subwoofer, så kan det sagtens spille op til fest. Under motorhjelmen har Tivoli Audio forsynet anlægget med en teknologi, som de kalder Space Phase. Denne teknologi sørger for at sprede lyden fra det lille anlæg ud i hele rummet i modsætning til de billige mini-anlæg, hvor man kan høre at de står i et hjørne.

Tivoli audio Music System anlæg til stuen

Køb Tivoli Audio Music System her!

Den viste model er fra Tivoli Audio’s Platinum Series, hvor det højglanspolerede trækabinet (det er ikke finer, men rigtigt træ) er håndlakeret med flere lag lak.

Tivoli Audios produkter er blevet kopieret på utallige måder. Fælles for dem alle er dog at man kan tro på at det er et Tivoli Audio produkt – indtil man tænder for det!

Summary
Article Name
Tivoli Audio og Henry Kloss - godt design, god lyd.
Author
Description
Læs om Tivoli Audios fantastiske radioer, som er designklassikere med en fantastisk lydkvalitet. Vi viser dig radioen til køkkenet, badeværelset og stuen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *