Rss

  • google

Bord dæk dig! Glas for enhver smag

Så er julen over os, og det betyder for de flestes vedkommende at der skal dækkes op til julefrokoster, julemiddage og sammenkomster med familien. Og der er jo ingen der siger det behøver at være kedeligt.

Bolig-Hus.dk har taget et kig i skabet, og bringer dig her nogle bud på glas til julebordet, hvad enten den står på en kop øl, et glas vin, eller champagnen skal åbnes til din sammenkomst. Nogen vil sige at man kun kan dække op med service/glas fra den samme serie, men her på Bolig-Hus.dk synes vi det vil være en skam at forbigå nogle af de fantastiske designs der er imellem, så vi giver dig et udpluk fra forskellige designere – Så vælger du selv om det er design eller protokol der skal bestemme hvad du sætter på bordet.

Det spøjse ølglas – Estetico Quotidiano fra Seletti.

Du har set rigtigt! Det ligner et plastikkrus, som vi kender fra koncerter og festivaller, men der er rent faktisk tale om et rigtigt glas. Italienske Seletti har fremstillet en serie af glasvarer som ser ud som om de er lavet af plastik, de plastik produkter vi kender som engangsvarer, men som du nu kan sætte på bordet i en langt mere bæredygtig form.

Ret skal være ret – Det er ikke så nemt som med plastikkrusene, for dem her bliver du nødt til at vaske op, men det er en sjov detalje, som kan være med til at give bordet et ekstra twist.
Glassene er designet af Selab, der har lavet en hel serie i denne stil for Seletti.

Det klassiske vinglas – Cabernet fra Holmegaard.

Juleanden vil nok ikke rigtig være den samme uden et godt glas rødvin til. Og et godt glas rødvin fortjener et ordentligt glas at drikke den af. Det er netop hvad den danske glasblæser Peter Svarrer har udformet for Holmegaard med hans Cabernet glas. Et glas i den rigtige størrelse, et simpelt, men moderne design, og en fryd for øjet. Altså et vinglas der skulle kunne sikre den rigtige oplevelse af julevinen.

Det skal ikke være nogen hemlighed at vi på Bolig-Hus.dk ikke er eksperter i hverken vin eller glas – men synet sammen med smagen, skulle sikre helhedsoplevelsen her.

Champagne skal der til – Intermezzo fra Orrefors.

Hvad enten der er tale om et glas champagne til juleaften eller til den klassiske kl. 12-skål nytårsaften, så er det et faktum at champagne skal drikkes af ordentlige glas, både for synets og oplevelsens skyld. Bolig-Hus.dk foreslår Intermezzo glasset fra Orrefors, der er designet af Erika Lagerbielke.

Der er tale om et klassisk, højt, smalt champagneglas, der lader dig nyde synet af boblerne i glasset, mens den karakteriske blå dråbe i Intermezzo serien spiller ind med champagnens farve.

Ingen fest uden en cocktail – Cocktailglas fra Jellybean.

Vi skulle nu være nået godt ind i en forhåbentlig festlig aften, og det er måske ok på dette tidspunkt at bryde lidt med de klassiske former. Når festen har nået sit højdepunkt er det tid til en cocktail, og der er jo ingen der siger at de skal serveres i kedelige glas.

Svenske Jellybean tilbyder cocktailglas, der udover at sætte lidt kulør på tilværelsen er et stykke håndværk i sig selv. Glassene er håndlavede, og kan derfor variere en smule i størrelse, men forestil dig de allerede farverige glas, med en endnu mere farverig drink i dem – Så skulle festen være sikret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *